corpus logo

CORPUS Oegstgeest bestaat 15 jaar

2 maart 2023

CORPUS in Oegstgeest viert in 2023 haar 15-jarig bestaan. De experience waarbij je op reis gaat door het menselijk lichaam opende op 14 maart 2008 voor het eerst haar deuren. Sindsdien hebben zo’n drie miljoen bezoekers de ‘reis door de mens’ gemaakt. Ook het bijbehorende congrescentrum wordt jaarlijks door duizenden mensen bezocht.

Iedereen kent het beeld van de reusachtige zittende mensfiguur langs de A44. Het is inmiddels zo vertrouwd dat je bijna vergeet dat er zich dagelijks daarbinnen iets bijzonders afspeelt. Jaarlijks maken hier 200.000 mensen van over de hele wereld kennis met de wonderen van het menselijk lichaam en hoe ze daar goed voor kunnen zorgen.

Feestelijk jaarprogramma

Het derde lustrum wil CORPUS dan ook niet ongemerkt voorbij laten gaan. Het feestjaar start met een buurtfeest voor inwoners uit Oegstgeest, Leiden en de rest van de regio. Daarna staan er meerdere specials en activiteiten op het programma.

Naast de festiviteiten opent CORPUS dit jaar ook een tweede vestiging in de Chinese havenstad Ma’anshan. Ook zijn er plannen voor een CORPUS in Orlando in de Verenigde Staten.

CORPUS-oprichter Henri Remmers wil met de uitbreiding nog meer aandacht besteden aan de wonderen van het menselijk lichaam. “Gezond leven is belangrijk voor iedereen; kennis speelt hier een grote rol in”, zegt hij. “We willen dat bezoekers na afloop van de ‘reis door de mens’ naar huis gaan met een andere kijk op hun lichaam.”

gebouw corpus
× Stel je vraag